Lentekriebels

Lentekriebels

Het zijn hazelaars en de els die deze tijd van het jaar overlast veroorzaken voor mensen die hier gevoelig voor zijn.
En alsof dat al niet genoeg is heeft ze ook nog last van andere allergieën. Het blijkt dat als je hooikoorts hebt de kans om nieuwe allergieën te ontwikkelen groter is.

Daarom is ze deze week met de grote voorjaarsschoonmaak begonnen vertelt ze. Een grondige schoonmaak zorgt ervoor dat stof zich niet ophoopt en huisstofallergie of huisstofmijtallergie geen kans krijgt. Met een vochtige doek over alles heen en goed ventileren zet je al een stap in de goede richting.

Maar hoe maak je je bed stofvrij?
Met die vraag kwam ze bij ons langs. Hieronder ook voor jou een aantal punten om op te letten in je slaapkamer.

* Luchtvochtigheid laag houden door goed ventileren
* Grondig stoffen met een vochtige doek
* Hoe meer gladde materialen in je huis hoe beter (dus liever laminaat dan vloerbedekking in je slaapkamer)
* Liever dweilen dan stofzuigen

Oké, dat betreffende je slaapkamer, maar hoe zit het nu met je bed, het belangrijkste onderdeel van je slaapkamer, waarin je lekker moet kunnen slapen?
Een mogelijkheid is om je matras in te pakken met afwasbare hoezen. Ook een luxe molton wil helpen.
Deze dienen elke 6 weken gewassen te worden op minimaal 60 graden. Was je beddenlakens, bij voorkeur wekelijks, op 60 graden. Gooi elke dag het beddengoed open op je bed zodat het kan luchten. Maar voordat je dit gaat doen is er een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen:

Hoe oud is je matras?

Deze vraag stelden we ook aan onze klant. Ze had eigenlijk geen idee, lang dus, te lang, volgens haar eigen zeggen…

Als je nu toch bezig bent met een grote voorjaarsschoonmaak en je besluit je huis eens grondig uit te ruimen, vraag jezelf dan eens af of jouw matras niet aan vervanging toe is.
En dat is onze belangrijkste tip: Stel jezelf de vraag, voor mensen met allergie, maar ook zonder: hoe oud is mijn matras? Als je een veroudert matras vernieuwd ben je meteen van miljarden huisstofmijten verlost en kun je met een schoon matras beginnen. Hoe lekker zou dat voelen? Het voorjaar in, in een schoon bed, op een nieuw matras!

Na het stellen van deze vraag was onze klant in kwestie niet meer van plan om op haar oude matras terug te keren. Logisch, nu ze wist dat haar matras niet meer van haar was, maar van een andere bevolkingsgroep in huis (je begrijpt vast wat ik bedoel, van die kleine….), die haar gezondheid beïnvloeden… Weg ermee!

Wij besloten haar te helpen en stelden voor dat zij haar oude matras mocht om komen ruilen voor een nieuw matras en wel het, door TNO bewezen,
best ventilerende matras van Auping.
Ze was ontzettend blij dat we zo met haar meedachten. Maar…dat doen we graag, we denken graag met onze klanten mee.

Daarom hebben wij van Nachtkust besloten dat we iedereen de mogelijkheid willen geven hun matras om te komen ruilen voor het best ventilerende matras van Auping.
Dus: Heb jij ook last van een oud matras, allergieën of gewoon de lentekriebels om je huis en slaapkamer op orde te brengen? Kom je oude matras omruilen!

T/m zondag 19 maart heb je hier de kans voor! Kom snel naar onze winkel en zorg dat ook jij met een nieuw matras fris het voorjaar in gaat.
Wij geven je uiteraard ook meteen graag alle tips en adviezen over reinigbaarheid van onze matrassen. OP=OP, dus …
 
Waarom slapen goed voor je is

Waarom slapen goed voor je is

Je kent het vast wel…dat gevoel wat je hebt als je te weinig geslapen hebt. Je voelt je wazig, je kunt je niet concentreren, je bent sneller geïrriteerd, althans, dat is hoe ik me voel als ik duidelijk te weinig slaap heb gehad. Toen ik jong was haalde ik nog wel eens een nachtje door: lekker lang uitgaan en als alles dichtging s ochtends vroeg naar de duinen en de zon zien opkomen. Lees meer...

Bed & Bad(jas)

Bed & Bad(jas)

Twee handen op 1 buik....want als je 's ochtends uit bed komt wacht je badjas op je. En als je 's avonds onder de douche vandaag komt, schiet je even in je badjas, om vervolgens je bedje in te duiken. Lees meer...

De Badjas

De Badjas

Nachtkust heeft voor jou iets leuks! Wij geven een badjas weg aan de winnaar van de volgende prijsvraag: Nachtkust in Noordwijk verkoopt badjassen, maar van welk merk? 
Het juiste merk is op de bovenstaande foto van deze blog zichtbaar. Ja, hij hangt ertussen. Dat is nog niet zo makkelijk he? 

Daarom zullen we deze maand extra tips geven op facebook en in onze blogs. Hou onze Facebookpagina in de gaten! Weet jij welk merk het is? Mail dan je antwoord naar: info@ nachtkust.nl wij kiezen uit de juist ingezonden antwoorden een winnaar. De winnaar krijgt in week 22 bericht hierover. Lees meer...