Waarom slapen goed voor je is

Waarom slapen goed voor je is

Maar wat voelde ik me dan brak…ik moet er nu niet meer aan denken!

Zo blijkt dus wel dat je echt slaap nodig hebt, zowel je lichaam als je geest. Als je niet genoeg slaapt voelt je lichaam zwaar en moe en nadenken gaat nou niet echt vlotjes. Bovendien kun je veel minder hebben en zaken onthouden…nou daar wil ik niet eens over uitwijden. Voor mij betekent te weinig slaap dat je erg weinig aan me hebt. Op werk kun je me opvegen en thuis ben ik dan niet gezellig.

Wist je dat het ook invloed heeft op je vetverbranding? Tijdens het slapen verbrand je vet en te weinig slapen beïnvloed de wijze waarop je voedsel verwerkt. Dat kan op de langere termijn zichtbaar worden.
Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het krijgen van voldoende slaap invloed heeft op je levensduur. En dan niet alleen omdat slaaptekort een aanval is op je immuunsysteem om ziektes buiten de deur te houden, maar ook omdat je lichaam daadwerkelijk in een betere conditie blijft door voldoende slapen. Huid en haarcellen vernieuwen zich tijdens je slaap. Zo is het schoonheidsslaapje ontstaan.

Dus…wie zich goed wil voelen, zuinig is op zijn/haar lichaam en geest en graag nog wat langer meegaat…de oplossing is simpel, gewoon voldoende slapen.
 
Lentekriebels

Lentekriebels

Het is zover, de lente heeft zich aangekondigd met een aangenaam zonnetje. Heerlijk, hoor ik je denken, maar niet voor iedereen. Er zijn mensen die last hebben van rond stuivende pollen en allergieën.
Vandaag hadden wij een klant in de winkel die al niezend binnenkwam. Ze vertelde dat ze vreselijke last van hooikoorts heeft... Lees meer...

De Badjas

De Badjas

Nachtkust heeft voor jou iets leuks! Wij geven een badjas weg aan de winnaar van de volgende prijsvraag: Nachtkust in Noordwijk verkoopt badjassen, maar van welk merk? 
Het juiste merk is op de bovenstaande foto van deze blog zichtbaar. Ja, hij hangt ertussen. Dat is nog niet zo makkelijk he? 

Daarom zullen we deze maand extra tips geven op facebook en in onze blogs. Hou onze Facebookpagina in de gaten! Weet jij welk merk het is? Mail dan je antwoord naar: info@ nachtkust.nl wij kiezen uit de juist ingezonden antwoorden een winnaar. De winnaar krijgt in week 22 bericht hierover. Lees meer...

Bed & Bad(jas)

Bed & Bad(jas)

Twee handen op 1 buik....want als je 's ochtends uit bed komt wacht je badjas op je. En als je 's avonds onder de douche vandaag komt, schiet je even in je badjas, om vervolgens je bedje in te duiken. Lees meer...